Ezt viseld, ha unod a kommersz pólókat!
2018. március 14. írta: AranyiPéterPL

Ezt viseld, ha unod a kommersz pólókat!

Őrület! Lengyelország megint egy lépéssel közelebb került Magyarországhoz. A Reserved hazánkban is elérhetővé tette lengyel feliratú pólóit. Igaz, ezt nem verte nagy dobra, ezért fogalmam sincs mikortól él ez az opció. Abban biztos vagyok, hogy már tavaly, a karácsonyi szezon előtt is felbukkantak ilyen pólók a webshopban. Azt gondoltam, ezek a márka budapesti boltjaiban is feltűnnek, de nem volt szerencsém hozzájuk. Egészen ez idáig.

Régóta szeretnék lengyel feliratú pólót. Tudom, kis kreativitással mindenki olyan egyedi darabot csináltathat magának, amilyet akar, de mindig is kommersz, sorozatgyártású darabra vágytam.  A Reserverd webshopjában mindjárt 16 féle változat volt megvásárolható, ezért a kezdeti lelkesedést hamar felváltotta a hezitálás. Hiszen egy pólónál nemcsak a felirat, hanem a dizájn is számít. Mégiscsak stílus teszi az embert. Akadt „Piątek, „Piąteczek, „Piąteczek”  feliratú, a pénteknek, vagyis a munkahét végének örvendő változat, de a „Po wpłacie” ( Fizetés után), a „Zdrówko” ( Egészségedre!),  „Lubie – owszem ważniak” ( Szeretem nagyokoskát) feliratú változatok még kifejezőbbek voltak. A választékban megtalálható két horrorisztikus póló is: a „Smakosz” az Aki bújt, aki nem című amerikai, Victor Salva horrora utal, a „Łasuch” vagyis az "Ínyenc" pedig szimplán hentes tanulóknak készülhetett, mivel az egész pólót kétdimenziós disznó tölti ki, melyet részletesen felcikkeztek a hasznosítható részek alapján.

polo_01.JPG

Végül a „Za bezpieczny weekend” ( Egy biztonságos hétvégére) és a „Dobry wieczór!” ( Jó estét) feliratú pólókra esett a választásom, mert mindkét rajzon szerepel sör. Persze, azért erősen gondolkodtam a „Disco Polo” és a „Zakopane 1975” pólókon is, de mivel továbbra sem vagyok oda a mulatós zenéért, illetve '75-ben még gondolatban sem léteztem, ezért inkább meghagyom másnak a lehetőséget. A megrendelt pólókat két nappal a rendelés leadása után nyomta a kezembe a futár, ami kifejezetten gyorsnak számít.

polo_02.JPG

10 évvel ezelőtt képtelenségnek hangzott volna lengyel feliratú pólót vásárolni Magyarországon. És akit nem vonz különösebben Lengyelország, talán nem is érti, miért "kúl" lengyel pólóban járni. Én arra bíztatok mindenkit, teremtsünk divatot, járjuk Magyarországon egyre többen lengyel feliratú pólókban, ruhákban. Hogy miért? Ugyanazért, amiért angol feliratú pólókat húz magára mindenki. Nem mellesleg pedig sokkal menőbb, mint a „Pepsi-Cola”, vagy „Sportwear” és ki tudja még milyen anglicizmussal ellátott, semmit mondó viseletekben megjelenni mások előtt.

Bízom benne, hogy nemcsak a Reserved, hanem más, akár magyar márka is meglépi ezt idehaza. Lengyelország apró lépésekkel belopja magát a szívünkbe. És a lengyel feliratok egyre több helyen jelennek meg. A Pepco jóvoltából vannak már lengyel játékok, kisebb bababoltoknak köszönhetően pedig olyan előkéket vásárolhatunk gyerekőcünknek, melyeken a hétköznapok, vagy a főétkezések is lengyelül vannak feltüntetve.

A lengyel giga divatmárka húzásának köszönhetően tehát Lengyelország ismét tett egy lépést hazánk felé. Már alig választja el pár centi és ki tudja nyújtani karjait, hogy szorosan átölelje Magyarországot. Ha teljesen eléri, akkor mi magyarok végre nem fogjuk örökké azt érezni, hogy minket senki nem szeret ezen a világon. Hogy mi senkinek nem vagyunk fontosak. Mert ez nem igaz. Csak át kell nézni a Tátrán túlra.

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr5013737696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása