Magyarul köszöntötték az Újévet a lengyelek
2017. január 01. írta: Pekkarin

Magyarul köszöntötték az Újévet a lengyelek

Az ilyen éjjel soha nem érhet véget

A lengyelek számára csak egy szokványos pillanat volt, míg nekünk magyaroknak rendkívül megható lehetett az, ami történt szilveszter éjjelén történt Lengyelországban. A lengyel állami televíziócsatorna, a TVP szilveszteri műsorán számtalan előadó lépett fel a 2016-os év búcsúztatása alkalmából, köztük a Zakopower is, mely már nagyon régóta koncertezik az Omega, Gyöngyhajú lány (Dziewczyna o perłowych włosach) című dalának saját feldolgozásával. Az egyik legnépszerűbb lengyel együttes lényegében áthangszerelte a dalt, a szöveg ugyanaz maradt. 

zakopower2016_sylwester.jpg

A Zakopower az elsők között léphetett színpadra december 31-én és a magyar dal mellett a Kiebyś ty című számukat is elénekelték. A Zakopanében felállított színpadon (a TVP Wroclawból költöztette át a szilveszteri műsort) Sebastian Karpiel-Bułecka, a Zakopower énekese ráadásul magyar nyelven énekelte el a Lengyelországban még mindig kultikusnak és nagy népszerűségnek örvendő dalt. A Dziewczyna o perłowych włosach évtizedek óta tipikusan a népszerű esküvői számok közé tartozik, szinte alig van olyan mennyező, ahol ne játszanák le valamelyik lengyel változatát. A szilveszteri műsort nem mellesleg a TVP állandó műsorvezetője, Marcelina Zawadzka, a Miss Polónia 2011-es győztese vezette. 

A videó ezen a linken tekinthető meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr312089563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása