Aki magyar szeretne lenni...
2009. július 09. írta: El Polako

Aki magyar szeretne lenni...

Michał Diakonów válogatott lengyel vízilabdakapus magyar állampolgárságért folyamadott, hogy a magyar vízilabda válogatottban játszhasson. A Dziennik Łódzki c. újság biztosra veszi, hogy Diakonów magyar színekben folytatja.

A lengyel válogatott kapitánya szomorúságának adott hangot, Edward Kuwaja szerint ugyanis Európa legjobb kapusát veszítik el a lengyelek. Diakonów titka talán óriás termete lehet, hiszen 200 cm magas és 96 kg. 2002 óta tagja a lengyel válogatottnak, több éven játszott a német Bundesligában, ahol 2005-2006-ban megválasztották a legjobb Bundesliga-kapusnak. Az utolsó két szezont Spanyolországban a CN Terrasnál töltötte,ahol tavaly a csapatnak egy harmadik helyet sikerült összehozni, mellyel az európai ligában is induló helyet szereztek.

A Lengyel vízilabda szövetség tisztában van vele, hogy a magyar az egyik legjobb bajnokság, és figyelembe véve a válogatott három zsinórban elhozott olimpiai címét, nem is kétség, hogy Magyarországgal Diakonów csak nyerne. Azonban a lengyel vízilabdának egyértelmű veszteség ez.

Ellentmondásosak az információk arról, hogy a következő szezonban hol véd majd Diakonów. A lengyel lapok a Vasassal hozták hírbe a szuperkapust, azonban fenn áll annak a lehetősége is, hogy esetleg nem itthon, hanem Olaszországban folytatja.

 

Szerkesztette: www.melano.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr631235747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása