Sörfőzdében nyílik újra a magyar főkonzulátus
2014. március 13. írta: Pekkarin

Sörfőzdében nyílik újra a magyar főkonzulátus

Bár tavaly őszre ígérték, holnap Martonyi János magyar, valamint Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter jelenlétében újra megnyílik hazánk krakkói főkonzulátusa. Az intézmény újranyitására a magyar külképviseleti hálózat bővítése, illetve a magyar–lengyel politikai és gazdasági kapcsolatok további fejlesztése keretében kerül sor. A külképviselethez a dolnośląski (Wrocław), opolski (Opole), śląski (Katowice), świętokrzyski (Kielce), małopolski (Krakkó) és podkarpacki (Rzeszów) vajdaságok tartoznak majd.    

2013-ban egyébként Szczecinben és Bydgoszczban tiszteletbeli magyar konzulátusokat nyitott a magyar kormány, melyek száma Łódźban  és Poznańban működőekkel együtt négyre növekedett. A magyar–lengyel kapcsolatok regionális jelentősége szempontjából az elmúlt évek egyik legfontosabb eseménye a krakkói főkonzulátus újranyitása azután, hogy Bajnai Gordon 2009-ben bezáratta az intézményt, majd helyette Izraelben nyitott főkonzulátust.

Magyarország számára Lengyelország kétoldalú kapcsolataiban és a visegrádi csoporton belül is kiemelt stratégiai partnernek számít. A főkonzulátus megnyitásának célja, hogy az ország társadalmi, kulturális, turisztikai, természet- és társadalom-tudományi, illetve gazdasági kapcsolatai kiteljesedjenek, fejlődjenek. További cél az egyetemek, tudományos intézmények, önkormányzatok és a civil szervezetek közötti kapcsolatok megerősítése.

A krakkói Főkonzulátus megnyitása alkalmából Magyar–Lengyel Gazdasági Fórumot is tartanak. Magyarország krakkói Főkonzulátusa a város főpályaudvarához közel, a volt Lubicz Sörfőzde központi épületében, a Götz Palotában kap otthont a Lubicz utca 17h szám alatt.

Magyarország varsói Nagykövetsége és krakkói Főkonzulátusa szeretettel vár mindenkit a főkonzulátus megnyitása és az 1848–49. évi magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megtartott ünnepségre, amelyre 2014. március 14-én 16:00 órától kerül sor a krakkói Posztócsarnokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr335857995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.13. 23:50:08

Biztos jól néz ki belülről is, jó lenne képeket látni róla.

♔bаtyu♔ 2014.03.14. 09:10:25

"A magyar–lengyel kapcsolatok regionális jelentősége szempontjából az elmúlt évek egyik legfontosabb eseménye a krakkói főkonzulátus újranyitása azután, hogy Bajnai Gordon 2009-ben bezáratta az intézményt, majd helyette Izraelben nyitott főkonzulátust."

Ezt a Gordont 2014-ben most már annyira vissza kellene nyomni a kukába, hogy inkább ő költözzön Izraelbe mint a főkonzulátus.
süti beállítások módosítása