Luxusbuszokkal utazhatunk Varsó és Budapest között
2015. július 27. írta: Pekkarin

Luxusbuszokkal utazhatunk Varsó és Budapest között

Eddig csak a repülő és a vonat állt rendelkezésre, hogy meglátogassuk varsói barátainkat, rokonainkat. Ezentúl viszont akár filmet nézve, kávé, takaró és párna társaságában utazhatunk a lengyel fővárosba.

A Lux Express augusztus elsejével indítja el a Krakkó érintésével Budapest és Varsó között közlekedő járatát. A páratlan komfortot kínáló társaság a buszokat oda-vissza, éjszaka közlekedteti, ez azt jelenti, hogy az utazással nem kell több mint fél napot elpazarolnunk. A szürke-piros fényezésű buszok a vonathoz hasonlóan közel 11 óra alatt teszik meg a két város közötti távolságot.

lux-express-2.jpg

A járművek - a hazai viszonylathoz képest - elképesztő luxust kínálnak az utasoknak. Ez azt jelenti, hogy a fedélzeten utazók olyan extra szolgáltatásokat élvezhetnek, melyek még egyes, Magyarországról induló nemzetközi buszjáratokon ismeretlennek számítanak. Az ülések háttámlájába  tableteket építettek be, melyeken játszhatnak, zenét hallgathatnak, internetezhetnek, de még akár filmeket is nézhetnek az utasok. Emellett arra is lehetőség van, hogy saját kütyünket hálózatra csatlakoztatva használjuk, köszönhetően az üléspároknál elhelyezett 220 Voltos csatlakozóknak. Az autóbuszok fedélzetén ingyen wifi is igénybe vehető, emellett a társaság az utazás ideje alatt díjmentesen szolgál fel forró italokat az utasok számára. 

13jj0917602.jpg

A Lux Express 1.50 Euróért, vagyis közel 500 Forintért kínálja a fedélzeti szórakoztató eszközökhöz csatlakoztatható fülhallgatókat. Ebben mondjuk van ráció, hiszen környezetbarát megoldás, ha az utasok inkább a sajátjukat használják. A fedélzeten utazók ugyanakkor takarót, vagy kispárnát is vásárolhatnak a járművek fedélzetén. Az utazás ideje alatt egy valóban működő WC áll rendelkezésre, nem kell tehát arra várni, hogy a jármű mikor áll meg egy benzinkútnál.

z17368295q_nowy-przewoznik-lux-express-wjezdza-do-polski--na-.jpg

Az észt cég Varsót és Budapestet összekötő járata a lengyel fővárosból a Marymont metrómegállótól indul és Krakkó érintésével egészen a Népligetig közlekedik. A két városból naponta egy járatra foglalhatnak jegyet az utasok a Lux Express weboldalán.A cég által kínált ár versenyképes, hiszen a Budapest-Varsó jelenleg 36 Euróért, vagyis közel 11 ezer Forintért járható meg oda-vissza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr827657984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása