Nyisson boltot Lengyelországban!
2012. augusztus 13. írta: Pekkarin

Nyisson boltot Lengyelországban!

...vagy inkább cukrászdát

A magyar Paprika Gourmet csemegebolt Lengyelországban tervez új üzletet nyitni – adta hírül a napokban a Melano Közép-Európa Magazin internetes portál. A hazai tulajdonú cég először két éve, Barcelonában vetette meg a lábát azzal a céllal, hogy a magyar specialitásokat külföldön is népszerűsítse.

A Paprika Gourmet tulajdonosa Fazekas Endre, a Sio-Eckes ügyvezető igazgatója, aki régóta dédelgetett álmát valósította meg a magyar franchise-rendszerű hálózat megalapításával. Az üzlet a hagyományos, csemegeboltban forgalmazható élelmiszerek mellett számos magyar specialitást kínál, többek között hazai mártásokat, szalámit és bort. A hálózat minden egyes boltjában legalább 800-1000 különféle magyar terméket lehet megvásárolni, e között számos olyan élelmiszer is megtalálható, mely kifejezetten hungarikumnak minősül.

Nem ez az egyetlen magyar tulajdonú üzletlánc azonban, amely a lengyel piacra lép az idén, hiszen márciusban a CBA nyitotta meg első közös üzletét a lengyel GK Specjal-lal. Az egyik legnagyobb hazai üzletláncnak egyébként már több boltja és van Közép-Európában így többek között Csehországban, Szlovákiában és Horvátországban.

A magyarok akciójától függetlenül azonban számos magyar finomságot forgalmazó bolt található Lengyelországban. A Lengyel-magyar blognak információja van egy lengyel tulajdonú magyar csemege üzletről Varsóban, de hallottunk már dél-lengyelországi boltokról is. Viszont ezúton kérnénk Olvasóinkat, hogy ha tudnak magyar üzletekről lengyel testvéreinknél, akkor osszák meg velünk kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr474710801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása