Lengyel bírálat a szlovákoknak
2009. július 29. írta: El Polako

Lengyel bírálat a szlovákoknak

Amíg a Bajnai kormány az izraeli kapcsolatok építésén munkálkodik, addig úgy tűnik egyetlen igazi európai szövetsésünk, Jerzy Buzek, az EP frissen megválasztott elnöke magasabb szintre emeli szlovák imperializmust. A lengyel  élesen bírálta a  nyelvtörvényt, ezzel a majd egy hónapja tartó magyar diplomáciai helybenjárás közepette löketet adott egy esetleges szlovákokat elmarasztaló  EU-s "ejnyebejnyének".

Kicsit az előzményekről:Ivan Gasparovic szeparatista államfő aláírta az államnyelvtörvény módosítását, amelyet Magyarországon a kormányfő, a házelnök, minden parlamenti párt és ifjúsági szervezete, valamint a négy történelmi egyház is élesen bírált. A június 30án elfogadott, szeptember elsején hatályba lépő szlovák államnyelvtörvénymódosítás a többi között arról rendelkezik, hogy a nyilvános érintkezésben szlovákul kell használni az ottani földrajzi elnevezéseket. Az egészségügyi és szociális intézményekben csak ott beszélhet a kiszolgáló személyzet magyarul a pácienssel, ahol legalább 20 százaléknyi magyar él.

Aki helytelenül használja a szlovák(ócseh-irodalmi) nyelvet, vagy más módon megsérti a törvény rendelkezéseit, akár ötezer eurós pénzbüntetést is kaphat. Mint az Európai Parlament szlovák öltönyösöknek öltözött martalóc szakadárjai közölték: mindegyikük elutasítja, hogy a strasbourgi intézmény tárgyaljon az európai visszhangot keltett pozsonyi törvényről.

Eközben az EBESZ kisebbségi főbiztosa által kezdeményezett konzultációja csúnya kimenetelű csörtét (értsd itt:  versenyfutást) eredményezett a szittya magyarok számára.Hiszen a tótok Dorothyjai hamarabb értek Ózd, a csodák csodájához, aki, mint EU-s kissebségvédelmi nem találta bosszantónak a magyarellenes törvényt, ámde miután a bádogember is másnap feltűnt Brüsszelben, már mégis csak aggályosnak tarotta a  pozsonyi rasszizmust. Ennek köszönhetően vélhetően sokan vakargatták a fejüket a hírügynökségekben harmadnap, hogy most akkor meg van-e a Szent Grál vagy sem?

A magyar diplomácia - Bajnai nyaralása alatt-igyekezett valami eredményt elérni, kevés sikerrel. Akkor mondá a mennyekben az úr, hogy lejön,  megmentii a magyarokat, mint azt olya sokszor a történelemben.Beöltözözve Jery Buzeknek azt mondá:

"Ez a törvény nemcsak a magyaroknak árt, hanem az európai integráció szellemiségének és a demokrácia elveinek is. Ez már nem csupán szlovák–magyar ügy. A kérdés az egész Európai Unió ügyévé válik, mellyel nekünk, az EP képviselőinek is foglalkoznunk kell."

Nem tétlenkedett a MKP sem, szeptember  1-re, az  állami ünnepre, dunaszerdahelyi tüntetést kezdeményezett a szlovák imperializáció ellen, melynek keretében kicsit felemelheti a tót autonóm köztársaság azon törekvését, hogy a magyarokat arra bírja, évszázados helységnévhasználatukat erdei embermedvedisznó (manbearpig) nyelven folytassa tovább.

Mi pedig, addig reméljük sikerül összehozni egy tüntit a krakkói főkonzulátus bezárása ellen.Mégse lenne jó, ha barát nélkül maradnák európában, a lengyelek, legalább európa naposabbik fertájára visznek bennünket.

Aki ráér írja alá a petíciónakt is.Czesc!

http://www.petitionspot.com/petitions/krakow/

A bejegyzés trackback címe:

https://lengyelmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr151267442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása